Interview Algemeen Dagblad: Mark en Elvira zuiveren zelf regenwater om te drinken

In het Algemeen Dagblad van 11 december 2023 is een interview met Mark en Elvira gepubliceerd over het watersysteem en hun motivatie om dit bij de bouw van hun nieuwe woning te integreren. Een pilot die gegroeid is vanuit een al langere wens om bewuster om te gaan met drinkwater. Waar het begon met het doel om geen drinkwater meer door de WC te spoelen, is een systeem en een pilotproject ontstaan waarbij 90% van het drinkwater en 40% van het afvalwater bespaard wordt. Hiermee laten we zien dat de mogelijkheden er zijn om deze besparingen te halen en écht anders met drinkwater om te gaan.

Ook drinkwaterbedrijf Oasen geeft in het artikel aan hoe belangrijk ze deze proef vinden:
Rond de watersystemen van Mark en Elvira is een proef opgezet die 10 jaar duurt. Oasen vindt het belangrijk daaraan mee te doen, laat het drinkwaterbedrijf weten. ,,De wereld is enorm in beweging. In die veranderende omgeving staat Oasen voor een omvangrijke uitdaging om het drinkwater voor volgende generaties veilig te stellen.”

Lees het volledige artikel hier:
https://www.ad.nl/alphen-aan-den-rijn/mark-en-elvira-zuiveren-zelf-regenwater-om-te-drinken-water-is-zo-kostbaar-ik-wil-het-niet-verspillen~addb3111/