Resultaten eerste waterkwaliteitsmeting bekend

Op maandag 27 november zijn door Vitens de eerste watermonsters genomen om de kwaliteit van het gezuiverde regenwater te meten. Deze monsters zijn in het laboratorium aan verschillende tests onderworpen. Hiermee kan worden bepaald of het gezuiverde regenwater aan de normen voor drinkwater voldoet.

Afgelopen week kwamen de resultaten uit het lab binnen: alle parameters voldoen aan de norm voor drinkwater. Alleen de kleurintensiteit wijkt iets af, wat geen effect heeft op de waterkwaliteit maar meer op de beleving. Het water is op dit moment nog heel licht gekleurd. Dit kan een effect zijn van de eerste periode (opstartfase) en het feit dat we in een nieuwbouwwijk wonen waar nog veel zand en open grond is. Dit gaan we volgen en wij verwachten dat de kleurintensiteit bij de volgende meting binnen de normering valt. Wat ons (als leek) verder opvalt aan deze uitslagen is dat de hoeveelheid metalen zeer ver onder de norm liggen.

Zie hieronder de resultaten van de eerste meting. De volgende meting zal in februari / maart 2024 uitgevoerd worden.

1 gedachte over “Resultaten eerste waterkwaliteitsmeting bekend”

  1. Pingback: Werkbezoek Circulaire Watersystemen gedeputeerde Provincie Zuid Holland – Pilot circulair watersysteem

Reacties zijn gesloten.