Tweede waterkwaliteitsmeting uitgevoerd

Op 22 januari 2024 is door Vitens de tweede waterkwaliteitsmeting uitgevoerd van het gezuiverde regenwater. Ook deze keer vallen alle parameters ruim binnen de normering voor drinkwater. Bij de vorige meting was er een kleine afwijking in de kleurintensiteit, wat we ook merkten in het gebruik. Het badwater was iets geel gekleurd. Dit valt nu binnen de normering en ook in het gebruik merken we dat het water veel helderder is. Van de overige parameters zijn ook de meeste waarden beter dan voorgaande meting.

We hebben in onderstaand schema ook een vergelijk gemaakt met het drinkwater wat aan ons geleverd wordt. Oasen levert ons drinkwater vanuit Zuiveringsstation De Steeg. In dat zuiveringsstation wordt regelmatig de drinkwaterkwaliteit gemeten. De meeste parameters van het gezuiverde regenwater komen mooi overeen met de meting van Oasen.

Echter, vanaf zuiveringsstation De Steeg gaat het water nog minimaal door 25km aan waterleiding voordat het in onze woning aankomt. Wij zijn wel benieuwd wat de waterkwaliteit is die bij ons uit de drinkwaterkraan in de keuken komt. Om die reden gaan wij volgende keer een dubbele meting uitvoeren: één op het gezuiverde regenwater en één op het drinkwater bij ons uit de kraan.